Jak dlouho budeme sklízet cibuli?

Obsah

Jak dlouho budeme sklízet cibuli?

Jak dlouho budeme sklízet cibuli?

Cibuli sklízíme, když začne nať žloutnout, v krčku se zatáhne a zhruba v polovině rostlina polehne. Cibuli vytáhneme za nať a za pěkného počasí ji můžeme nechat doschnout na záhonu jeden až dva týdny. Za vlhkého počasí ji musíme sklízet včas a nechat cibuli doschnout na lískách.

Kdy sklízíme cibuli?

Cibuli sklízíme, když začne nať žloutnout, v krčku se zatáhne a zhruba v polovině rostlina polehne. Cibuli vytáhneme za nať a za pěkného počasí ji můžeme nechat doschnout na záhonu jeden až dva týdny.

Co je nejvyšší čas na výsadbu cibule a česneku?

Na výsadbu cibule a česneku je nejvyšší čas! Slunce, vyšší teploty a vyhřátá půda, to je to, co cibule a česnek potřebují, aby začaly růst. Kdo nestihl podzimní výsadbu, měl by si pospíšit. Podle předpovědi může být okolo nuly jen na horách, a tak nic nebrání jarní výsadbě cibule a česneku.

Kdy sázet česnek a cibuli?

Kdy a jak sázet česnek a cibuli 1 Sázení česneku. Česnek se má sázet před zimou, nejlépe na konci listopadu či v prosinci, těsně před tím, než zamrzne půda. 2 Sázení cibule. Cibule je jedna z nejoblíbenějších tuzemských plodin, která zároveň patří mezi základní suroviny používané v kuchyni. 3 Sázejte podle druhu. Semena cibule vyséváme v první polovině března. Ideální doba pro výsadbu cibule sazečky nebo z předpěstovaných sazeniček je koncem března až začátkem dubna.

Související příspěvky: