Jaké jsou nové komponenty pro PlayStation 5?

Obsah

Jaké jsou nové komponenty pro PlayStation 5?

Jaké jsou nové komponenty pro PlayStation 5?

PlayStation 5 bude disponovat zbrusu novými komponenty a dosáhne výkonu až 10,3 TFLOPS. Konkrétně se jedná o osmijádrový AMD procesor s frekvencí 3,5 GHz, vlastní AMD grafickou kartu, 16 GB paměti RAM typu GDDR6 a speciální vysokorychlostní SSD disk s 825 GB volného místa.

Můžete přenášet uložené pozice mezi PS4 a PS5?

Pokud máte herní data na externím disku, můžete je zkopírovat do PS5. Pokud máte předplacené členství PlayStation Plus, můžete uložené pozice přenést díky cloudovému úložišti. Vezměte prosím na vědomí, že přenášet uložené pozice stejné hry mezi PS4 a PS5 verzí je vždy na rozhodnutí vývojáře.

Co si zahrajete na PS5?

Na PlayStation 5 si zahrajete nejen hry vytvořené výhradně pro next-gen, ale také většinu z těch pro PlayStation 4. PS5 je totiž zpětně kompatibilní, takže má ohromnou zásobu skvělých her už ode dne svého vydání. Bez problémů si tak zahrajete i Doom Eternal, Call of Duty: Modern Warfare nebo třeba Fortnite.

Je možné na konzoli PlayStation 5 spustit pouze 10 her?

Naštěstí bude možné na konzoli PlayStation 5 spustit drtivou většinu PlayStation 4 her, přičemž podle dnešního seznamu nebude kompatibilních jen 10 her. Sony ovšem upozorňuje, že další mohou mít menší či větší problémy, které snad budou opraveny dalšími updaty. Každopádně níže naleznete informace z oficiální stránky PlayStationu.

Související příspěvky: