Proč bychom měli pivo vařit doma ve středověku?

Obsah

Proč bychom měli pivo vařit doma ve středověku?

Proč bychom měli pivo vařit doma ve středověku?

A když pivo vařili doma již ve středověku, proč by to tedy nedokázal také muž 21. století. Tak jsem se do toho pustil. Mám za sebou první dvě várky. A pro toho, kdo má pivo rád a rád by si něco zajímavého zkusil, mám jednu jedinou radu: jděte do toho také! Nedejte nic na řeči sládků, že vaření piva je těžké, složité a já nevím kdesi cosi.

Kdy vaříte správné pivo?

Prosím uvědomte si, že správné pivo, ať se vaří doma nebo ve velkém pivovaru, potřebuje cca. 10 hodin počítaje od namletí sladu po přidání kvasnic!!

Jak začít s pivem?

Toto je velmi dobrá rada. Věřte mi. Dále Vám doporučuji začít tím nejtěžším, co v pivovarnictví existuje. Tedy ležákem, neboli spodně kvašeným pivem. Neplavec se také nejlépe naučí plavat, když ho hodíte do pětimetrové hloubky než do dětského brouzdaliště.

Jak na domácí vaření piva?

Domácí vaření piva, aneb jak na to ... Dnes si trochu povíme o domácím vaření piva. Jako pivní fanatik jsem si před několika měsíci řekl, že bez toho, abych si zkusil svojí první várku, bude mé pivní fantazírování, filosofování a psaní stále jakoby nedotažené.

Související příspěvky: