Jak dlouho je hranice pro pití alkoholu stanovena?

Obsah

Jak dlouho je hranice pro pití alkoholu stanovena?

Jak dlouho je hranice pro pití alkoholu stanovena?

Základním kritériem je věkový limit. Ve většině zemí je hranicí pro pití alkoholu 18 let, v USA je to dokonce 21 let. Například v Beneluxu, Německu, Rakousku nebo Portugalsku si ale pivo a slabé víno mohou dát už šestnáctiletí. Ve Finsku a Švédsku je hranice stanovena na 20 let.

Jaký je průměr promile alkoholu v krvi?

Výpočet promile alkoholu v krvi. Množství alkoholu v krvi se vyjadřuje v jednotkách promile. Hodnota 1 promile znamená, že jeden litr krve obsahuje jeden gram čistého alkoholu. Muž za 1 hodinu odbourá 1 gram alkoholu na 10 kg své váhy, žena za stejnou dobu 0,85 gramu.

Jaký je věkový limit pro pití alkoholu?

Základním kritériem je věkový limit. Ve většině zemí je hranicí pro pití alkoholu 18 let, v USA je to dokonce 21 let. Například v Beneluxu, Německu, Rakousku nebo Portugalsku si ale pivo a slabé víno mohou dát už šestnáctiletí.

Co je nulová tolerance alkoholu v krvi?

V ČR je nulová tolerance alkoholu v krvi. Pokud je naměřená hodnota nižší než 0,24 promile, nález je považován za negativní, pokud se sám řidič ke konzumaci alkoholu nepřizná. Alkohol za volantem zvyšuje agresivitu řidiče a přeceňování jeho schopností.

Související příspěvky: