Co se týče plotu s podezdívkou?

Obsah

Co se týče plotu s podezdívkou?

Co se týče plotu s podezdívkou?

Ani stavba plotu se neobejde bez papírování anebo alespoň zvednutí mobilu: na plot s podezdívkou se vztahuje stavební zákon, a tedy přinejmenším ohlašovací povinnost. Někde i do zcela prostého ohrazení mají co mluvit odbory životního prostředí nebo památkáři.

Jaké jsou živé ploty?

Volně rostoucí živé ploty jsou zakládané jako jednořadé, či víceřadé výsadby zapojených keřů a keřových stromů. Výškové uspořádání je závislé na výběru jednotlivých druhů dřevin. Aby se živé ploty staly vegetačním prvkem s vysokou estetickou hodnotou, musí vytvářet souvislou, olistěnou a dobře zapojenou ...

Co jsou kovové ploty?

Kovové ploty, skládající se ze sloupků a pletiva, jsou u nás stále nejrozšířenější. Nelze se tomu divit – cenově jsou přijatelné a s jejich stavbou si poradíme sami. Bude to chtít jen vůli přestat o práci mluvit a pustit se do ní, být ve formě, a také mít šikovného pomocníka, který neodmlouvá a s nímž se o každý krok není nutné hádat, což vysiluje.

Jaký je tvar živého plotu?

Tvarovaný živý plot je sestříhaný do přísně geometrických tvarů podle výtvarných a kompozičních zásad. Následně rozlišujeme nízké živé ploty a plůtky (výška do metru), středně vysoké ploty (výška do tří metrů) a vysoké ploty a stěny vyšší než tři metry.

Související příspěvky: