Co je sterlingové stříbro?

Obsah

Co je sterlingové stříbro?

Co je sterlingové stříbro?

"Sterlingové stříbro" je tradiční název pro stříbrnou slitinu o ryzosti 925/000. Stříbrní šperky se v českých zlatnictvích a klenotnictvích prodávají nejčastěji právě v této ryzosti. Výraz sterlingové stříbro se ale u nás nepoužívá narozdíl od anglicky a německy mluvících zemí, kde se s ním můžete setkat naprosto běžně.

Jak čistit stříbro?

Domácí metody čištění stříbra 1 Jedlá soda a sůl. Do malého rendlíku (ne kovového) pořádně vystlaného alobalem přidejte vroucí vodu (200 ml), lžíci... 2 Kypřicí prášek a alobal. Do malého rendlíku (ne kovového) dejte na dno alobal, přidejte vodu, prášek do pečiva a... 3 Sůl. Nádobu vystelte alobalem, vložte omyté šperky (prsteny, náušnice atd.), přidejte lžíci soli a zalijte... More ...

Co je stříbrné stříbro?

„Sterlingové stříbro“ je tradiční název pro stříbrnou slitinu o ryzosti 925/000. Stříbrní šperky se v českých zlatnictvích a klenotnictvích prodávají nejčastěji právě v této ryzosti.

Jak čistit stříbrné šperky?

Domácí metody čištění stříbra 1 Jedlá soda a sůl. Do malého rendlíku (ne kovového) pořádně vystlaného alobalem přidejte vroucí vodu (200 ml), lžíci jedlé sody, lžičku soli a omyté stříbrné šperky. 2 Kypřicí prášek a alobal. Do malého rendlíku (ne kovového) dejte na dno alobal, přidejte vodu, prášek do pečiva a zčernalé šperky. 3 Sůl. Nádobu vystelte alobalem, vložte omyté šperky (prsteny, náušnice atd.), přidejte lžíci soli a zalijte dvěma deci vařící vody.

Související příspěvky: