Jaké jsou rozdíly v teplotách chladicí kapaliny?

Obsah

Jaké jsou rozdíly v teplotách chladicí kapaliny?

Jaké jsou rozdíly v teplotách chladicí kapaliny?

Takto neustále v závislosti na rozdílu uvedených teplot chladicí kapalina velmi pomalu obíhá a chladí motor. Nevýhodou je poměrně velký objem chladicí kapaliny, pomalé chlazení se značnými rozdíly teplot nahoře v motoru a dole. Pro svou jednoduchost se v současnosti používá jen u menších motocyklů, kde nevadí vysoko umístěný chladič.

Co je chladící kapalina do auta?

Chladící kapalina do auta Chladící kapalina (či někdy také nemrznoucí kapalina) je označení pro chemickou směs, která se lije do speciální nádržky v motoru. Primární princip je snížit bod mrznutí (v zimě) a současně zvýšit bod varu (v létě).

Co je funkcí chladící kapaliny?

Funkcí chladící kapaliny není jen chlazení motoru, nýbrž i ošetření jeho chladící soustavy. Chladící kapaliny obsahují monoetylenglykoly, inhibitory koroze, stabilizátory, disperzanty, zvyšovače pH, barviva a protipěnivé přísady, které se dohromady starají o dobrou funkčnost a efektivnost chladící soustavy.

Jak vybrat typ chladící kapaliny?

Typ chladící kapaliny lze vybrat podle jejího písmenného označení a barvy. Existuje typ B, typ C (G11), typ D (G12), typ F (G12+) a typ G (G12++). Starší typy chladících kapalin s označením G11 mívají modrozelenou barvu, novější verze mají barvu červenou a ty nejnovější G12+ a dál jsou růžové až fialové. Přesný typ chladící kapaliny do vašeho vozu ...

Související příspěvky: