Kdo jsou dodavatelé zemního plynu?

Obsah

Kdo jsou dodavatelé zemního plynu?

Kdo jsou dodavatelé zemního plynu?

Seznam dodavatelů zemního plynu. 3E – Europe Easy Energy. Akcenta Energie. Amper Market. Armex Energy. Blue-Gas. Bohemia Energy entity. Carbounion Komodity (CBK) Central Energy.

Co je příčinou vzniku zemního plynu?

Organické teorie označují jako příčinu vzniku zemního plynu postupné uvolňování při vzniku ropy nebo uhlí jako důsledek postupného rozkladu organického materiálu. Podle těchto teorií byly tedy na samém počátku rostlinné a živočišné zbytky. Ve prospěch teorie svědčí fakt, že se zemní plyn vyskytuje právě v ložiscích ropy nebo uhlí.

Jaký je druh zemního plynu?

Zemní plyn se dle výskytu dělí na dva druhy – naftový a karbonský. Naftový zemní plyn je plyn, vyskytující se společně s ropou. Jak už označení druhého druhu napovídá, karbonský zemní plyn se vyskytuje v uhelných ložiscích.

Co je Naftový zemní plyn?

Naftový zemní plyn je plyn, vyskytující se společně s ropou. Jak už označení druhého druhu napovídá, karbonský zemní plyn se vyskytuje v uhelných ložiscích. Těžba naftového zemního plynu probíhá pomocí vrtů, které jsou vedeny přímo do pórovitých ložisek. Ložiska se vyznačují ohraničením nepropustnými vrstvami a vodou.

Související příspěvky: