Jak uložit jahody do mrazáku?

Obsah

Jak uložit jahody do mrazáku?

Jak uložit jahody do mrazáku?

Způsobů, jak je uložit do mrazáku, máte hned několik. 1. Pokud chcete mít i mimo sezonu jahody do bublanin, koláčů, knedlíků i do koktejlů, je nejlepší zamrazit celé plody. Při následném rozmrazování z nich totiž nevyteče tolik šťávy. Pokud je to možné, vyberte si neotlučené pevné plody.

Jaké jsou jahody množení?

Převislé jahody množení. Jahodníky se obvykle rozmnožují odnožováním. Na šlahounu vyroste většinou několik dceřiných rostlinek. Tyto rostlinky oddělte od sebe nůžkami, přičemž každé rostlince ponechejte cca 2–4 cm dlouhý zbytek šlahounu (z té silnější části).

Jak odkrojit jahody?

Stopku odkrojte, jahody dejte do plastového sítka a jemně je omyjte studenou vodou. Nechte dobře okapat, rozložte na tác nebo plech na pečení a počkejte, až oschnou. Pokud byste je nechali mokré, přimrzly by k sobě a nebylo by pak snadné je oddělit.

Jak zamrazit jahody?

1. Pokud chcete mít i mimo sezonu jahody do bublanin, koláčů, knedlíků i do koktejlů, je nejlepší zamrazit celé plody. Při následném rozmrazování z nich totiž nevyteče tolik šťávy. Pokud je to možné, vyberte si neotlučené pevné plody. Stopku odkrojte, jahody dejte do plastového sítka a jemně je omyjte studenou vodou.

Související příspěvky: