Proč platit DPH Při koupi vozu v jiné zemi?

Obsah

Proč platit DPH Při koupi vozu v jiné zemi?

Proč platit DPH Při koupi vozu v jiné zemi?

Při koupi ojetého vozu v jiné zemi EU žádné DPH platit nemusíte. Vůz však musíte zaregistrovat en v zemi svého trvalého bydliště a zaplatit tam registrační poplatky a silniční daň.

Může být DPH účtována u vozidel od obchodníka?

Kupujete-li ojeté vozidlo od obchodníka, může, ale také nemusí vám být DPH účtována a uvedena samostatně na faktuře. Závisí to na tom, jak se obchodník rozhodne pro výpočet DPH u tohoto vozidla. Další informace o platných pravidlech pro placení DPH en vám podá také daňový úřad fr de en v zemi, kde auto kupujete.

Může se soukromý prodejce požádat o vrácení DPH?

Soukromý prodejce bude moci v zemi, kde auto původně zakoupil, požádat o vrácení části DPH. Vratné DPH vypočítává obvykle daňový úřad a jeho výše je úměrná době, během které prodávající auto v dané zemi EU využíval.

Jak účtovat DPH?

Informace o tom, jak účtovat DPH, jak se registrovat u daňových orgánů, kdy je možné provést odpočet DPH a jak žádat o její vrácení. Některé zboží a služby jsou od DPH osvobozeny. Rovněž existují různé zvláštní režimy DPH pro malé podniky, které obchodují bez účtování DPH, a odstupňované daňové úlevy pro některá odvětví.

Související příspěvky: