Jak připravit okurkovou okurku?

Obsah

Jak připravit okurkovou okurku?

Jak připravit okurkovou okurku?

Svařte vodu, ocet, sůl, cukr a hořčičné semínko. Teprve do hotového nálevu přidejte 25 kusů umělého sladidla. Do sklenic k okurkám přidejte kopr, křen cibuli a mrkev podle chuti a dále 10 kuliček celého pepře, 9 kuliček nového koření, 2-3 bobkové listy.

Jak zabránit převaření okurek?

Zavařené okurky pak nechte pomalu vychladnout otočené dnem nahoru. Pokud doporučený čas třeba kvůli nějaké jiné činnosti překročíte, ochlaďte sklenice ve vodě, která má minimálně 40° Celsia - ve studenější by sklenice mohly popraskat. Tímto jednoduchým způsobem se ve většině případů podaří zabránit převaření okurek.

Jak pečovat o okurky?

Aby vám okurky nezkvasily nebo nechytly plíseň a vaše práce nepřišla vniveč, věnujte dostatečnou péči sklenicím a víčkům. Sklenice před začátkem zavařování důkladně umyjte v horké vodě se saponátem nebo v myčce na co nejvyšší teplotu a pak je ještě prolijte vařící vodou.

Jaké jsou nejlepší okurky na zavařování?

Na zavařování jsou nejlepší hruboostné - bradavičnaté - okurky. Měly by být přibližně stejně velké a mít také podobný tvar. Ideální velikost je 7 až 10 centimetrů, průměr 1,5 až 3 centimetry. Měli byste také mít několik menších, kterými okurky ve sklenici utěsníte.

Související příspěvky: