Co je izotub tepelná izolace?

Obsah

Co je izotub tepelná izolace?

Co je izotub tepelná izolace?

Izotub – tepelná izolace na potrubí, která je vyrobena z čedičové vaty (též minerální plsť). Její použití je přitom velmi rychlé a efektivní, takže ušetříte bez výraznějších starostí. Mirelon – návleková izolace z pěnového polyetylenu, jež je vhodná pro potrubní rozvody teplé a studené vody.

Jaká je tloušťka tepelné izolace u vnitřních rozvodů?

Tloušťka tepelné izolace u vnitřních rozvodů do DN 20 se volí = 20 mm; u DN 20 až DN 35 se volí = 30 mm; u DN 40 až DN 100 se volí = DN; nad DN 100 se volí = 100 mm. U vnitřních rozvodů plastových a měděných potrubí se tloušťka tepelné izolace volí podle vnějšího průměru potrubí nejbližšího vnějšímu průměru potrubí řady DN.

Jak se navrhuje teplonosná izolace?

Tepelná izolace u vnitřních rozvodů s teplonosnou látkou do 110°C se navrhuje tak, že její povrchová teplota je o méně než 20 K vyšší oproti teplotě okolí, není-li projektem na základě technicko-ekonomického výpočtu stanoveno jinak.

Jaké jsou izolace potrubí?

Izolace jsou dodávané na jakýkoli rozměr potrubí a v různých tloušťkách. Vyráběné jsou z různých izolačních materiálů, z nichž jsou však nejdůležitějšími a nejužívanějšími polyuretanová pěna a minerální vlna. Pro speciální použití je pak určené například skelné vlákno.

Související příspěvky: