Jak se zbavit černé plísně?

Obsah

Jak se zbavit černé plísně?

Jak se zbavit černé plísně?

Černá plíseň, strašák mnoha majitelů domů, se nejčastěji objevuje na vlhkých tmavých místech a rychle se šíří. Naštěstí existují možnosti, jak se jí zbavit běžně dostupnými prostředky. Na výběr máte borax, chlorové bělidlo, tea tree oil, ocet, jedlou sodu nebo třeba peroxid vodíku.

Jak odstranit plísně doma?

Níže uvádíme jednoduchý postup, jak přípravky na odstranění plísně u vás doma používat: 1 Z prostoru, který budeme čistit, odstraníme všechny věci. 2 Vyzkoušíme, jak přípravek reaguje s povrchem, na který ho budeme nanášet. 3 Naneseme ho podle pokynů v návodu a necháme působit po doporučenou dobu. 4 Důkladně opláchneme a utřeme čistým hadříkem. 5 Postup podle potřeby zopakujeme. More ...

Jak se zbavit plísní?

Spóry plísní se vznáší ve vzduchu, a jakmile doletí na vlhký povrch, na kterém se udrží, začnou růst. Povrch postupně ničí a čím déle roste, tím hůře jde odstranit. Klíčem k úspěchu je zbavit se jí, než se to stane.

Co může plíseň způsobit?

Plíseň může způsobovat různé zdravotní problémy, ale také ničit další v domácnosti, než jsou jen ta, na kterých se původně objevila. Spóry plísní se vznáší ve vzduchu, a jakmile doletí na vlhký povrch, na kterém se udrží, začnou růst. Povrch postupně ničí a čím déle roste, tím hůře jde odstranit.

Související příspěvky: