Jaký tvar razítka má razítko?

Obsah

Jaký tvar razítka má razítko?

Jaký tvar razítka má razítko?

Žádný právní, ani jiný, předpis neomezuje držitele razítka, jaký tvar jeho razítko má mít. Může tedy být klasického tvaru (obdélníkové [podélné], kruhové [kulaté]) nebo atypického (například elipsovité, trojúhelníkové či čtvercové). Nedoporučuje se, aby mělo tvar shodný se specifickým tvarem loga.

Jak se umístí podpis na razítko?

Podpis se umisťuje k pravému okraji dokumentu do výše spodního okraje razítka nebo o něco níže (podepisují-li dokument dvě osoby, k levému okraji se podepíše osoba významnější a k pravému méně významná). Pokud je místo pro podpis vyznačeno linkou (na formulářích s předtiskem místa pro razítko), umístí se na linku.

Které jsou závazná razítko?

Některá jsou závazná, jiná jen tzv. zvyková, jež postupně vznikala v průběhu času a jejichž dodržování se považuje za profesionální přístup k tvorbě dokumentů. Žádný právní, ani jiný, předpis neomezuje držitele razítka, jaký tvar jeho razítko má mít.

Jak použít razítko na retušování?

Retušování pomocí nástroje Klonovací razítko. Nástroj Klonovací razítko maluje jednu část obrázku přes jinou část stejného obrázku nebo přes jinou část obrázku v libovolném otevřeném dokumentu, který je ve stejném barevném režimu. Můžete také malovat část z jedné vrstvy přes jinou vrstvu.

Související příspěvky: