Jak dlouho se vaří víceúčelová rýže?

Obsah

Jak dlouho se vaří víceúčelová rýže?

Jak dlouho se vaří víceúčelová rýže?

Víceúčelová rýže, která se vaří v horké vodě. Pokud jde o bílou rýži, vaříme ji 15 minut, hnědou pak 30 až 35 minut. Jde i italskou kulatozrnnou rýži, která má krémovou konzistenci a chutná po oříšcích. Připravuje se metodou přípravy na italské rizoto, trvá to asi 15 až 20 minut.

Co můžete dát do rýže?

Pro lepší chuť můžete do rýže na začátku vaření přidat malou cibuli, do které zapícháte pár hřebíčků. Pokud nepočítáte kalorie, můžete nejdříve opražit trochu nadrobno nakrájené slaniny nebo na olivovém oleji osmažit cibulku či česnek a na tento základ teprve dát propláchnutou rýži.

Jak připravit přebranou rýži?

Postup přípravy receptu 1 Přebranou rýži propláchneme studenou vodou, pak několikrát horkou vodou, vsypeme do většího množství vařící osolené... 2 Rýži přecedíme přes hustý cedník a necháme okapat. Pak ji vložíme zpět do hrnce a vidličkou ji společně s máslem lehce... More ...

Jak uvařit rýži?

Uvařit rýži je přitom snadné. Pokud chcete, aby byla chutná a na talíři krásně nadýchaná, musíte ale dodržovat některá základní pravidla. Rýži dobře přeberte od nečistot a důkladně několikrát propláchněte pod tekoucí studenou vodou, dokud není úplně čistá. Zbavíte ji tak přebytečného škrobu.

Související příspěvky: