Co jsou čerpadla v palivové nádrži?

Obsah

Co jsou čerpadla v palivové nádrži?

Co jsou čerpadla v palivové nádrži?

Čerpadla ponořená v palivové nádrži (In-tank) jsou obvykle součástí modulu dopravy paliva – obr. 8. U novějších moderních vozidel se již téměř výhradně používají moduly dopravy paliva. – zubová; – šroubová; – křídlová; – odstředivá. Obr. 11 Zubové čerpadlo. [3] Obr. 12 Šroubové čerpadlo. [3] Obr. 13 Křídlové čerpadlo. [3]

Jak poháněná palivová čerpadla slouží?

Elektricky poháněná palivová čerpadla a jejich kombinace slouží obvykle k dopravě paliva ke vstřikovačům palivových soustav pro nepřímé vstřikování paliva do sacího potrubí.

K čemu se používají palivové páry?

U novějších moderních palivových soustav již víčka nádrž hermeticky uzavírají. Na propojení nádrže s okolní atmosférou se používá složitější a mnohem dokonalejší systém odvzdušňovacích a zavzdušňovacích ventilů. Palivové páry se zachycují v nádobce s aktivním uhlím – obr. 7. Spojuje jednotlivé části palivové soustavy.

Kde se nasává palivo?

Pracovní prostor, do něhož se nasává palivo, je oddělen pružnou, obvykle gumotextilní membránou. Pohyb membrány do spodní polohy je zajištěn vačkovým mechanizmem přes dvojzvratnou páku. (1) Při tomto pohybu se samočinně otevře sací ventil a vzniklým podtlakem je nasáván benzin.

Související příspěvky: