Co je smlouva o výpůjčce?

Obsah

Co je smlouva o výpůjčce?

Co je smlouva o výpůjčce?

Smlouvou o výpůjčce půjčitel přenechává vypůjčiteli nezuživatelnou věc (něco, co se nespotřebovává) a zavazuje se mu umožnit její bezplatné dočasné užívání. Vypůjčitel může vrátit věc předčasně, ale nemůže tak učinit bez souhlasu půjčitele, pokud by mu tím způsobil obtíže.

Můžete si smlouvu sepsat sami?

Smlouvu zvládnete sami. Smlouvu si můžete sepsat sami mezi sebou. V tom případě nezapomeňte udělat dvě vyhotovení, ať máte každý k dispozici svůj originál. Náležitosti nejsou zas tak složité. Ve smlouvě uveďte: kdo komu půjčuje ; co půjčuje a kolik toho je ; jaká je sjednaná odměna za zapůjčení ; kdy a jak se má ...

Co je smlouva o úvěru?

1 Smlouvou o úvěru se úvěrující zavazuje, že úvěrovanému poskytne na jeho požádání a v jeho prospěch peněžní prostředky do určité částky, a úvěrovaný se zavazuje poskytnuté prostředky vrátit a zaplatit ... 2 Úvěr včetně úroků se vrací v té měně, ve které byl poskytnut. Doba úvěru plyne ze smlouvy, stejně tak jeho účel. 3 Úvěrovaný vrátí peněžité prostředky v dohodnuté době, jinak do měsíce ode dne, kdy byl o vrácení požádán.

Související příspěvky: