Můžete převést nemovitost darováním?

Obsah

Můžete převést nemovitost darováním?

Můžete převést nemovitost darováním?

Nemovitost můžete převést také darováním. Pro takový převod je nutná darovací smlouva. Převod darováním se řeší nejčastěji mezi rodinnými příslušníky v přímé linii (manžel/manželka, rodiče/děti atd.). V takovém případě totiž účastníci neodvádí darovací daň a převod bude stát pouze správní poplatky.

Jaký je druh převodu nemovitosti?

Nejčastějším druhem převodu nemovitosti je prodej/koupě nemovitosti. Základním dokumentem je v takovém případě kupní smlouva. O nutných náležitostech kupní smlouvy můžete přečíst v tomto článku. Nemovitost můžete převést také darováním. Pro takový převod je nutná darovací smlouva. Převod darováním se řeší nejčastěji mezi rodinnými příslušníky v ...

Jaký je roční příjem z nemovitosti?

Roční příjem z nájemného 120 000 korun vydělíme cenou nemovitosti. Tedy 120 000 : 2 400 000 = 0,05. Pro procentuální vyjádření vynásobíme 0,0 5x 100 a dostáváme se na roční výnos nemovitosti 5%.

Proč investovat do nemovitostí?

Alespoň „pár“ nemovitostí se objevuje v portfoliu každého milionáře, protože jde o téměř bezrizikovou investici se stabilním příjmem. Aby se investice do nemovitosti vyplatila, uvádí se, že by její výnos neměl být nižší než 5% ročně.

Související příspěvky: