Jak pěstovat palmy v zimě?

Obsah

Jak pěstovat palmy v zimě?

Jak pěstovat palmy v zimě?

V této části se dozvíte, jak palmy zazimovat, jak se o ně v zimě starat, jak je zalévat, jak dosáhnout co nejlepší klíčivost semen, což ovlivňuje zdravý růst palem atd ... .. Palmy jsou exotické rostliny, avšak některé z nich rostou v prostředí, kde horka střídají i období chladu s častým mrazem.

Kde pěstovat palmy?

Obecně palmy dobře snášejí plné rozptýlené světlo, to znamená neumisťovat je na plně osluněné parapety, ale dál od okna. Většinu druhů rodu Phoenix, Cocos a Chamaerops můžete v létě (květen–září, případně až do října) pěstovat venku na terase nebo v zahradě.

Jaká je teplota pěstování Palm?

Teplota pro pěstování záleží na druhu, většině palem vyhovuje běžná pokojová teplota od 20 do 23 °C. Datlovníky (Phoenix), Chamaerops a Washingtonia dobře snášejí i teploty kolem 4 až 8 °C. Co ovšem palmy nesnášejí, jsou průvan a „studené nohy“.

Proč pěstovat palmy v bytě?

Chladná podlaha jim nesvědčí, ale to se dá řešit dřevěnou podložkou na kolečkách, která usnadní manipulaci s většími rostlinami. Palmy pěstované v bytě vegetační klid nepotřebují. Ten palmám dopřejte jen v případě, kdy je přemístíte do nevytápěné zimní zahrady nebo na chladnou chodbu.

Související příspěvky: