Jak se měří rychlost?

Obsah

Jak se měří rychlost?

Jak se měří rychlost?

Jak se měří rychlost? 1 Stacionární radary. Ty dlouhodobě dohlíží na dodržování maximální rychlosti na určitém místě. Stacionární radar má... 2 Úsekové měření rychlosti. Vozidlo je vyfoceno na začátku a na konci měřeného úseku. Ke každému snímku je doplněn i... 3 Mobilní radary. Jsou to ony ruční přenosné radary, které známe z televize. Mohou ovšem být zabudovány i do masky... More ...

Jaké jsou maximální povolené rychlosti v České republice?

Aktuálně platné maximální povolené rychlosti. V České republice platí, že: nejvyšší povolená rychlost na rychlostní silnici – 110 km/h. Pokud rychlostní dálnice či dálnice vede skrz obec je v obou případech maximální povolená rychlost snížena na 80 km/h.

Jaká je maximální rychlost mimo obec?

Maximální rychlost mimo obec. Mimo obec či město smí řidič jet maximální rychlostí 90 km/h, přičemž na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla je maximální rychlost 130 km/h. I zde mějte na paměti, že rychlostní limity mohou být pozměněny dopravním značením.

Jaká je maximální povolená rychlost na dálnici?

nejvyšší povolená rychlost na dálnici – 130 km/h. Pokud rychlostní dálnice či dálnice vede skrz obec je v obou případech maximální povolená rychlost snížena na 80 km/h. Ve všech případech platí, že uvedené limity jsou podřízeny aktuálnímu značení pomocí značek.

Související příspěvky: