Jaké jsou nádory u psů?

Obsah

Jaké jsou nádory u psů?

Jaké jsou nádory u psů?

V praxi často není provedena pitva, která by smrt psa objasnila. Velmi často se v tomto případě u psů tvoří zhoubné nádory lymfatické tkáně (tzv. lymfomy), které se nekontrolovatelně šíří do dalších tělních tkání.

Proč je nádor mozku psů obtížné diagnostikovat?

A nádor mozku v psů je obtížné diagnostikovat, protože příznaky mohou být přičítány mnoha různým věcem a často jdou bez povšimnutí. Nicméně, mozkové nádory jsou velmi vážné a pes může mít jen několik měsíců k životu bez léčby.

Jak se projevují nádory u psa?

Dále velkou roli hraje i podávané krmivo, prostředí, stres psa a obecně welfare psa. U starších jedinců, a to nezávisle na pohlaví, se vyskytuje výše popsané lymfomy. Dalším velmi častým typem nádory, respektive rakoviny je rakovina kůže, rakovina krve, rakovina sarkomy, rakovina měkkých tkání a rakovina kostí.

Jaké jsou příznaky nádoru na mozku?

V závislosti na umístění nádoru na mozku nemusí váš pes okamžitě projevit příznaky. Když je nádor malý, tělo se může přizpůsobit změnám, ale když je nádor příliš velký, váš pes začne vykazovat příznaky. Příležitostně budou příznaky zřejmé, jako jsou záchvaty nebo slepota, ale často symptomy jsou jen změnou inteligence nebo chování.

Související příspěvky: