Jak vozit dítě v autě bezpečně?

Obsah

Jak vozit dítě v autě bezpečně?

Jak vozit dítě v autě bezpečně?

On sám by dítě v autě raději posadil dozadu, konkrétně na nejbezpečnější místo ve vozidle, tedy za sedadlo spolujezdce. „Posadit dítě na sedadlo spolujezdce bych si troufl, samozřejmě při zajištění všech bezpečnostních pravidel, ale přiznám se, jel bych mnohem obezřetněji,“ konstatuje Martin Farář. Jak vozit v autě bezpečně tři děti?

Může dítě sedět i vpředu?

Sedět může i vpředu! Má to ale svá pravidla Omezení, že dítě smí na přední sedačku až od 12 let, neplatí již od roku 2006, přesto se stále drží v podvědomí lidí. Je přeprava na předním sedadle nejvhodnějším řešením?

Kdy umístit sedačku na autosedačku?

Upevňují se vždy v poloze proti směru jízdy. Chcete-li sedačku umístit na přední sedadlo, nesmí být na tomto místě aktivní airbag! Autosedačka musí odpovídat výšce a váze dítěte. Systém kalhotových šlí: Sedačky mají upravený popruhový systémem. Jsou oblíbené, pohodlné a nabízejí více klidových a spánkových poloh.

Jaký je věk dítěte s autosedačkou?

V současnosti již neplatí hranice 12 let pro jízdu vpředu. Cestování na sedadle spolujezdce není omezeno věkem dítěte od novelizace v roce 2006. Dítě ovšem musí mít autosedačku přiměřenou svému věku. Je třeba, aby autosedačka byla opravdu vhodná a dostatečně bezpečná.

Související příspěvky: