Jaké barvy se hodí do místností?

Obsah

Jaké barvy se hodí do místností?

Jaké barvy se hodí do místností?

Chladné barvy spíše uklidňují a umožňují nám soustředit se, hodí se proto do místností určených k odpočinku a relaxaci, ale i soustředění, jako jsou např. pracovna, ložnice či koupelna. Teplé a veselé barvy naopak stimulují a vyvolávají emoce a hodí se do společenských místností jako je obývák, kuchyně či dětský pokoj.

Jak sladit barvy s funkcí místnosti?

Proto je důležité správně sladit výběr barvy s funkcí místnosti, ve které ji chceme použít. Chladné barvy spíše uklidňují a umožňují nám soustředit se, hodí se proto do místností určených k odpočinku a relaxaci, ale i soustředění, jako jsou např. pracovna, ložnice či koupelna. Teplé a veselé barvy naopak stimulují a vyvolávají emoce ...

Které barvy jsou studené?

Teplé barvy jsou červená, žlutá, oranžová, krémová atd. Mezi studené patří modrá, zelená a odstíny fialové, šedé, ovšem i mezi dalšími barvami najdeme odstíny „studenější“ a „teplejší“. Studené barvy a jejich odstíny vyvolávají pocit chladu a uklidňují, zatímco teplé jakoby zahřívají a povzbuzují.

Které barvy působí při malování pokojů?

V našich prodejnách jsou kromě veškerého sortimentu vnitřních a venkovních barev, laků, lazur a velkého množství všech možných malířských pomůcek, také k dispozici vzorníky barev od mnoha výrobců. Jak jednotlivé barvy působí při malování pokojů?

Související příspěvky: