Jak působí včelí vosk na naši pokožku?

Obsah

Jak působí včelí vosk na naši pokožku?

Jak působí včelí vosk na naši pokožku?

Nejenže pozitivně působí na naši pokožku, vytváří na ní ochranný film a zabraňuje dehydrataci, ale dopomáhá také ke správné konzistenci výsledného produktu. Včelí vosk je sice úžasným produktem, ale stojí za ním pilné včeličky, což nemusí vyhovovat těm, kteří ve svém životě omezují živočišné produkty všeho druhu.

Co je bambucké máslo?

Bambucké máslo, někdy také nazývané Shea nebo Karité, se získává z ořechů rostoucích na vysokých zelených stromech v oblasti tropické Afriky. Pro mnoho zdejších etnik je tento strom posvátný a jeho části považovány za léčivé.

Co je včelí vosk?

Včelí vosk je sice úžasným produktem, ale stojí za ním pilné včeličky, což nemusí vyhovovat těm, kteří ve svém životě omezují živočišné produkty všeho druhu. Naštěstí máme mnoho skvělých rostlinných alternativ. Můžete sáhnout například po konopném vosku, který v kosmetice funguje velice podobně jako vosk včelí.

Kdy použít mandlový vosk?

Olivový vosk ve vašich výrobcích zajistí, že se budou nádherně nanášet a dobře roztírat. Mandlový vosk se hodí zejména pro péči o nehty a pokožku, na které má zvláčňující a hydratační účinky. Využijeme ho při výrobě domácí kosmetiky, a to například tuhých mýdel, krémů, balzámů na tělo i rty či výrobků pro péči o vlasy.

Související příspěvky: