Jaké jsou výpovědní lhůty zaměstnavatele?

Obsah

Jaké jsou výpovědní lhůty zaměstnavatele?

Jaké jsou výpovědní lhůty zaměstnavatele?

Pokud se zaměstnanec na odchodu ze zaměstnání dohodne se zaměstnavatelem, může být výpovědní lhůta i kratší, respektive libovolná. V průběhu výpovědní doby lze výpověď samozřejmě odvolat, ale to už musí schválit i váš zaměstnavatel – pokud se ten rozhodne, že výpověď dále platí, nic s tím nenaděláte.

Jak podání výpovědi z pracovního poměru?

Podání výpovědi z pracovního poměru zaměstnancem má svá jasně daná pravidla. Právě o nich je tento článek, na jehož konci naleznete odkaz ke stažení vzoru takové výpovědi, kterým se můžete inspirovat, nebo ho rovnou použít pro podání výpovědi.

Který je zákoník práce a vzor výpovědi?

Štítky Výpověď z pracovního poměru a vzor ke stažení Zákoník práce a vzor výpovědi dané zaměstnancem Ukončení pracovního poměru výpovědí Vzor rozvázání pracovního poměru Formulář výpovědi z pracovního poměru Komentáře

Můžete požádat o skončení pracovního poměru dohodou?

Proto můžete zkusit požádat o skončení pracovního poměru dohodou, byť to bude znamenat nižší podporu v nezaměstnanosti. Vyhodit se nenechte, znamenalo by to pro vás problémy na Úřadu práce. Co se týče zdravotních důvodů, tak zde je potřeba posudek lékaře, který by musel být k vašim problémům velmi vnímavý.

Související příspěvky: