Jak aktualizovat seznam obrázků?

Obsah

Jak aktualizovat seznam obrázků?

Jak aktualizovat seznam obrázků?

V případě, že by bylo potřeba seznam aktualizovat, stačí kliknout na seznam obrázků pravým tlačítkem myši a zvolit nabídku "Aktualizovat seznam". V bakalářských, diplomových i jiných pracích je vhodné doplnit i nadpis pro seznam obrázků. Stačí tedy před vygenerovaný seznam napsat "Seznam obrázků", označit a použít připravený styl - např.

Jak opravit Seznam obrázků?

Většina práce, která byla nutná pro seznam obrázků, je již zdolána. Stačí tedy na kartě Reference přes tlačítko Vložit seznam obrázků otevřít dialogové okono Seznam obrázků. Podobně jako u výběru titulku obrázku i zde lze v comboboxu Popisek titulku najít používaný titulek obrázku. V našem případě tedy stačí ponechat " Obrázek " a potvrdit OK.

Jak nastavit název obrázku?

V dialogovém okně zbývá nastavit konkrétní název obrázku hned za " Obrázek 1 ". Tedy lze dopsat něco ve stylu " - Lekníny ". Číslování není potřeba upravovat - Word čísluje titulky automaticky (lze i toto nastavení upravit pod tlačítkem Číslování).

Jak napsat název obrázku na konci práce?

Určitě je vhodné ke každému obrázku napsat i individuální název, aby nebyl seznam obrázků na konci práce pouze ve tvaru "Obrázek 1, Obrázek 2, Obrázek 3". Pokud chceme seznam obrázků umístit na konec práce, stačí na konci dokumentu vložit konec oddílu s pokračováním na další straně.

Související příspěvky: