Kde jsou radiátory k dostání?

Obsah

Kde jsou radiátory k dostání?

Kde jsou radiátory k dostání?

Radiátory jsou k dostání v různých provedeních i barvách a tak máme možnost sáhnout po klasických, designových i opravdu luxusních kouscích. To se však samozřejmě odráží na jejich pořizovací ceně. Zaměřit bychom se však měli na takové, které nám přinesou finanční úsporu i při vysokém výkonu.

Jaké jsou výhody deskových radiátorů?

Přirozená cirkulace vody zajišťuje rychlé ohřátí těchto radiátorů. Mají nižší hmotnost a tedy i menší vodní objem - výhřevnost je tak nepatrně horší než u článkových radiátorů. Vzhledem ke svému kompaktnímu provedení se velmi snadno čistí. Pořizovací cena deskových radiátorů je v závislosti na výkonu přijatelná.

Jaký je výkon radiátoru?

Na výkon radiátoru má vliv materiál, z něhož je vyroben a velikost - u článkových radiátorů pak množství článků. Výkon by se měl pohybovat mezi 60 až 100 watty na jeden metr čtvereční. Jaký výkon by měl radiátor mít, aby bezpečně vyhřál danou místnost]

Co jsou článkové radiátory?

Článkové radiátory jsou dalším osvědčeným způsobem vytápění interiérů. Mají prakticky neomezenou životnost, které dosahují především díky robustní konstrukci a také použitím vhodného materiálu. Výkon článkových radiátorů je dán množstvím článků (žeber), přičemž jejich standardní počet lze dodatečně změnit.

Související příspěvky: