Jak hnojit jahody Na podzim?

Obsah

Jak hnojit jahody Na podzim?

Jak hnojit jahody Na podzim?

S hnojením jahod na podzim už to příliš nepřehánějte. Zeminu je vhodné obohatit také o koňský hnůj. Každý metr čtvereční vyžaduje 6 kilogramů koňského hnoje. Ten vpravte do půdy několik týdnů před výsadbou, optimálně na podzim, abyste nespálili jemné kořínky rostlin.

Kdo by měl pěstovat jahody Na zahrádce?

Jahody by na zahrádce určitě chybět neměly. Na pěstování nejsou náročné a úrodu přinášejí už prvním rokem. Je známo, že plody obsahují velice cenný vitamin C a mají nízký obsah kalorií. Skladováním však ztrácejí na kvalitě a proto by se měly konzumovat čerstvé, co nejdříve po utržení.

Proč použít pevné hnojivo na jahody?

Jestliže vám rostou rostliny na záhoně, můžete použít pevné hnojivo. Pokud si pořídíte kvalitní hnojivo na jahody s pozvolným uvolňováním živin, bude stačit, když se pustíte do hnojení jahod jen na začátku vegetace a začátkem podzimu. S hnojením jahod na podzim už to příliš nepřehánějte. Zeminu je vhodné obohatit také o koňský hnůj.

Jaká je zásada jahodníku?

Zásada by měla být – vysazujeme jen mladé, jednoleté, dobře zakořeněné rostliny. Výsadbu jahodníku každý druhý rok obnovujeme. Starší rostliny jsou víc náchylné k nemocem, plody jsou menší a klesá i jejich kvalita. Mnohem výraznější jsou i změny, které nevidíme.

Související příspěvky: