Jak létat s dronem?

Obsah

Jak létat s dronem?

Jak létat s dronem?

Monitorujeme pro vás droní legislativu, abyste měli vždy čerstvé informace a nedostali se do křížku s ÚCL. Zjistěte, jak létat s dronem podle litery zákona s DronPro, a natrénujte svoje pilotní skills v naší letecké škole pro drony.

Jaké jsou nové pravidlo EU pro létání s drony?

Jak už jsme vás informovali na začátku letošního roku, od 31. prosince 2020 se řídíme novými jednotnými pravidly EU pro létání s drony. A teď vám přinášíme nejdelší YouTube video, které jsme zatím natočili – vyzpovídali jsme v něm autority z oblasti řízení letového provozu, úřadu pro civilní letectví a ministerstva dopravy.

Jak se létají drony do 25 kg?

A navíc jsme přidali pravidla pro létání s drony do 25 kg podle nové legislativy. S novými pravidly pro drony a i v rozhovorech s autoritami civilního letectví se na přetřes dostala dálková identifikace dronů – nové drony by ji už měly umět „z výroby“, starší drony si na sebe budou muset pověsit externí krabičku.

Co znamená nová pravidla pro drony?

Nejedná se o revoluci, ale o evoluci. Nová pravidla pro drony totiž umožní integrovat drony do jednoho letového prostoru s ostatními letouny, a otevřít tak dveře tolik skloňované přepravě zboží nebo osob bezpilotními prostředky. Přečtěte si o platformě U-Space, která otevírá dronům slibnou budoucnost.

Související příspěvky: