Jak pěstovat rostliny ve vodě bez půdy?

Obsah

Jak pěstovat rostliny ve vodě bez půdy?

Jak pěstovat rostliny ve vodě bez půdy?

Jedná se o specifickou formu pěstování rostlin ve vodě bez půdy. Díky přidávaným živinám a dobrému světlu si můžete vypěstovat na malém prostoru skoro cokoliv a to i v zimě. Stačí si pořídit speciální nádobu, keramzit a pár semínek.

Proč jsou rostliny hydroponické?

Proč hydroponie? Důvodů je hned několik. Hydroponicky pěstované rostliny jsou často nejen velmi atraktivní, ale působí zdravěji, vitálněji a výrazně zlepšují mikroklimatické podmínky v místnosti. Mimo jiné čistí vzduch od škodlivých látek a přispívají tak k celkové pohodě.

Proč pěstovat hydroponické pěstování?

Nedochází k plýtvání, jelikož spotřebujete to, co doopravdy potřebujete. Hydroponické pěstování je čistší, než pěstování v půdě a spotřebujete při něm i méně vody. Neuvolňují se při něm do ovzduší spory plísní, takže se hodí i tam, kde žijí alergici.

Proč pěstovat rostlinu bez půdy?

„Protože pěstujeme rostlinu bez půdy, tedy bez té organické složky, která přináší spoustu důležitých látek, musíme rostlinám poskytnout výživu,“ upozorňuje odborník a přidává své tipy: „To můžeme udělat buď klasicky tekutým roztokem plným hnojiva, který si koupíme v jakémkoli obchodě, nebo dnes již jsou nová, moderní iontovýměnná hnojiva.“

Související příspěvky: