Jaké jsou použité diody na alternátor?

Obsah

Jaké jsou použité diody na alternátor?

Jaké jsou použité diody na alternátor?

Použité diody na daný typ alternátoru (podle jeho výkonu) jsou vždy předimenzovány tak, aby vydržely permanentně maximální výkon alternátoru a při proudových nárazech nedošlo k jejich proražení. Diodový můstek se skládá z plusové a minusové hliníkové desky. Do této desky jsou diody buď nalisovány nebo nalepeny, a to vždy jen jedné půlvlny.

Co je alternátor?

Alternátor je zdrojem energie, který přeměňuje rotační mechanickou (kinetickou) energii na energii elektrickou. Využívá principu elektromagnetické indukce - vodič indukuje napětí, pokud v jeho blízkosti dochází ke změně magnetického pole. Stator je nehybná část s cívkami (vodičem), rotor pak magnet rotující uvnitř statoru.

Jaké jsou funkce alternátoru?

FUNKCE A KOMPONENTY ALTERNÁTORU 1 Regulátor napětí. Regulátor slouží k udržování výstupního napětí alternátoru. Může se skládat až ze tří částí - čip,... 2 Diodový můstek. Diodový můstek slouží k usměrnění střídavého napětí, které vyrábí alternátor. Na každou fázi statoru... 3 Řemenice. Největší setrvačný moment v pohonu agregátu představuje alternátor. Úkolem řemenice s... More ...

Co jsou hlavní části alternátoru?

Obecně platí, že každý alternátor se skládá z těchto hlavních částí, kterými jsou přední a zadní víko, přední a zadní ložisko, rotor, stator, regulátor, diodový můstek, řemenice a ventilátor. Samozřejmě zde jsou další díly jako např. sběrný kroužek, kondenzátor, tridioda nebo různé svorníkové šrouby atp.

Související příspěvky: