Jak nabíjet baterie 12V?

Obsah

Jak nabíjet baterie 12V?

Jak nabíjet baterie 12V?

Dle jeho nastavení lze nabíjet různé typy baterií a v různých režimech. Popsána je nabíječka pro baterie se jmenovitým napětím 12V, ale lze ji upravit i pro např. 6V nebo 24V. Popis zapojení: Tato nabíječka pracuje na principu spínaného (impulzního) zdroje. Je zapojena podobně, jako běžný blokující spínaný zdroj s obvody UC3842 a TL431.

Jak nastavit nabíjecí napětí baterie?

Umožňuje také přesné nastavení cílového nabíjecího napětí. Dle jeho nastavení lze nabíjet různé typy baterií a v různých režimech. Popsána je nabíječka pro baterie se jmenovitým napětím 12V, ale lze ji upravit i pro např. 6V nebo 24V. Popis zapojení: Tato nabíječka pracuje na principu spínaného (impulzního) zdroje.

Jak nabíjet nabíjecí akumulátory?

Při běžném nabíjení není ve většině případů nutné baterii odpojovat. Nabíjení bezúdržbových (uzavřených) a gelových akumulátorů: Pokud nabíjíme bezúdržbové (nazývané také uzavřené, Pb lead acid) akumulátory nebo jim podobné gelové akumulátory, je nutno více dbát na nabíjecí napětí.

Jak oživit vybitou baterii?

Velmi vybitou baterii lze oživit krátkodobým připojením napětí 16V. Při oživování baterie zvýšeným napětím 16V ji odpojte od vozidla. Při běžném nabíjení není ve většině případů nutné baterii odpojovat.

Související příspěvky: