Jak použít nůžky na živé ploty?

Obsah

Jak použít nůžky na živé ploty?

Jak použít nůžky na živé ploty?

Na krátké a nízké stříhané ploty vystačíte s ručními nůžkami na živé ploty, pořídit si můžete i speciální ruční nůžky na zimostráz (to kdybyste se chtěli pustit do výtvarných kreací). Vysoký živý plot do tří metrů, pokud není příliš dlouhý, dobře ostříháte teleskopickými nůžkami s otočnou hlavou.

Jak vysoký plot potřebujete?

Nestříhaný opadavý živý plot potřebuje pruh široký nejméně dva metry, keře vyberte podle toho, jak vysoký plot potřebujete. Do dvou metrů naroste na slunci trojpuk ( Deutzia lemoinei ), kdoulovec ( Chaenomeles ), pustoryl Lemoinův ( Philadelphus lemoinei ), ve stínu se bude dařit hortenziím ( Hydrangea arborescens, H.paniculata ).

Proč si stříhat živé ploty?

Stříhané živé ploty nezaberou tolik místa, vyžadují více péče a hodí se na ně spíše jehličnany nebo stálezelené keře. Proč si nedopřát něco méně obvyklého, například plot z hortenzií?

Proč si na zahradě vysázet živý plot?

Vaše zahrada může být takovým místem nerušeného soukromí, které pro vás vytvoří živý plot: ochrání vás před hlukem, prachem i zvídavými pohledy kolemjdoucích. Bydlíte u rušné komunikace nebo máte příliš zvídavé sousedy? I to může být důvod, proč si na zahradě vysázet živý plot.

Související příspěvky: