Jak držet digitální fotoaparát?

Obsah

Jak držet digitální fotoaparát?

Jak držet digitální fotoaparát?

Jak držet digitální fotoaparát? Možná se zdá tato otázka zbytečná, ale věřte, že většina lidí drží fofoaparát špatně. Zkuste si toho sami všímat a zjistíte, že spousta lidí drží fofoaparát pouze prsty tak, jakoby snad probíjel.

Co je rozlišení digitálního fotoaparátu?

Zjednodušeně řečeno, rozlišení digitálního fotoaparátu udává, kolik obrazových bodů bude soubor obsahovat, jak veliké fotografie budete moci nechat vytisknout. Základní nastavení od výrobce je nastaveno na nejvyšší rozlišení, ale toto rozlišení můžete zmenšovat.

Jak nastavit hodnotu clony při fotografování?

Vy zadáváte čas expozice a fotoaparát dopočítá hodnotu clony. Tím máte pod kontrolou délku expozice pod kontrolou, což se hodí např. při fotografování sportu nebo rychlého pohybu, kdy nastavíte krátký čas a objek nebude rozmazán. Tomuto způsobu se také říká zmrazení pohybu.

Jaké jsou rychlosti snímání fotoaparátu?

Podle rychlosti a možností fotoaparátu (případně podle nastaveného rozlišení) můžete pořídit například 3 snímky/sec a to v délce několika sekund. Snímky se během sekvenčního snímání ukládají do vyrovnávací paměti a poté je fotoaparát začne ukládat na kartu.

Související příspěvky: