Jak zmrazit rakytník?

Obsah

Jak zmrazit rakytník?

Jak zmrazit rakytník?

Rakytník: Recepty pro zdraví z rakytníku 1 Mražený rakytník. Chcete-li si rakytník zmrazit, je třeba jeho plody umýt a usušit. Mražené plody používejte v přírodním... 2 Rakytníkový džem. Bobulky rakytníku omyjte a dejte do hrnce. Následně jej rozdrťte tyčkovým mixérem. Přidejte trochu... 3 Sterilovaný rakytník. Rakytník můžete také sterilovat. Umyté plody vložte do zavařovací... More ...

Jak se pěstování rakytníku sbírat?

Pokud se do pěstování rakytníku vrhnete, určitě vás bude zajímat, jak se vůbec dají plody rakytníku sbírat. Rakytník je totiž velmi trnitý a křehké plody vyrůstají s krátkou stopkou, velmi blízko sebe. Jejich sběr tedy není vůbec jednoduchý. Nejbezpečnější je větévky rakytníku ostříhat, poté dát do mrazáku a poté sesbírat zmrzlé plody.

Jak se sbírat plody rakytníku?

Bobulky rakytníku sbíráme od září do poloviny listopadu. Jen pamatujte na to, že potřebujete vždy alespoň dvě rostliny – jednu samčí a druhou samičí. Více k pěstování najdete v článku: Rakytník a největší chyby při jeho pěstování Pokud se do pěstování rakytníku vrhnete, určitě vás bude zajímat, jak se vůbec dají plody rakytníku sbírat.

Jak vyrobit Rakytníkový džem?

Z rakytníku můžete zkusit vyrobit rakytníkový džem, který pak můžete využít jak na pečivo, tak třeba ráno k snídani do jogurtu. Stejně skvělý je také tvaroh s rakytníkovým pyré. Výbornou vitamínovou bombou je rakytníkový sirup. Ten v zimě i na podzim pomůže bojovat proti chřipkám a nachlazení stejně jako tato zimní rakytníková vzpruha.

Související příspěvky: