Jaké jsou nejlepší zdroje kondenzátorů pro domácí účely?

Obsah

Jaké jsou nejlepší zdroje kondenzátorů pro domácí účely?

Jaké jsou nejlepší zdroje kondenzátorů pro domácí účely?

Pro domácí účely je jako zdroj náhradního kondenzátoru nejlepší sběrna elektroodpadu a vybrakovaná nějaká starší automatická pračka. Nejlepší zdroj rozběhových kondenzátorů pro profi je firma Elektronické součástky Ostrava. Podle kapacity 12uF jde asi o trvale připojený rozběhový kondenzátor.

Proč se kondenzátory používají pro střídavý proud?

Kondenzátor určený pro provoz na střídavý proud není polarizován a tudíž se polarita nevyznačuje a nemělo by to praktické využití, jak již napsal kol. Malík. i když se pro krátkodobě připínané rozběhové kondenzátory (připínané a odepínané odstředivým spínačem) používají elektrolytické kondenzátory, musí být ve speciálním, tzv. bipolárním provedení.

Jak zvýšit kapacitu kondenzátoru?

Podle kapacity 12uF jde asi o trvale připojený rozběhový kondenzátor. Při zvýšení kapacity kondenzátoru z 12 na 16uF patrně nic na 80% nepokazíte, ale pečlivě zkontrolujte oteplení motoru po delším běhu a proud pomocnou fází, který nesmí překročit povolený štítkový proud pomocné fáze.

Proč je rozběhový kondenzátor velký?

Rozběhový kondenzátor bývá velký z důvodu okamžitého rychlého rozběhu tzv. do zátěže. Po rozběhu se kondenzátor odpojí a to bud mechanickým odpojovačem nebo elektronickým. A ještě jedna poznámka k předělání 3f motoru na 1fázový. Je nutné si uvědomit, že 3f motor je vnitřně konstrukčně zcela odlišný od 1 ...

Související příspěvky: