Co je důležité při salmonelóze?

Obsah

Co je důležité při salmonelóze?

Co je důležité při salmonelóze?

Dieta. Při salmonelóze je v dietě důležité vyloučení všech mastných a dráždivých jídel, mléka, masa včetně dietní šunky, čokolády, listové zeleniny a čerstvého ovoce kromě banánů a nastrouhaných jablek. Strava by měla být bezezbytková, vhodná je bramborová a rýžová kaše, polévka z kořenové zeleniny zahuštěná rýží, suché pečivo anebo suchary.

Jaká je inkubační doba salmonelózy?

Inkubační doba (doba, za kterou bakterie proniknou do organismu a vyvolají první příznaky) se u salmonelózy nejčastěji pohybuje v rozmezí od šesti do čtyřiadvaceti hodin.

Jaké jsou příznaky salmonely?

Příznaky salmonely Inkubační doba salmonely je 6-48 hodin. Po této době se objevují četné vodnaté průjmy, bolesti až křeče břicha, zvracení či pocit na zvracení (nauzea) a horečka. Stolice která je řídká až stříkavá má zpočátku normální barvu.

Proč se salmonelóza projevuje?

Salmonelóza je typickým střevním onemocněním letních měsíců. Vyvolávají ji potraviny infikované bakteriemi rodu Salmonella, které jsou vysoce odolné vůči zevnímu prostředí, dobře snášejí teploty až do výše 70 °C. Typicky se onemocnění projevuje horečkou, bolestmi břicha, průjmy a zvracením.

Související příspěvky: