Jaký je rozsah teploměrů v infra teploměru?

Obsah

Jaký je rozsah teploměrů v infra teploměru?

Jaký je rozsah teploměrů v infra teploměru?

Průměrný infra teploměr bude mít základní rozsah teplo 0 °C až +50 °C. Narazit můžete ale i na modely s bohatším rozsahem od -35 °C do +800 °C. V jejich případě už ale nejde ani tak o klasickou zdravotnickou pomůcku, ale spíše o technické náčiní při práci venku. Mnohdy můžete objevit také přístroje 2v1, 3v1 ...

Co jsou infračervené teploměry?

Infračervené teploměry spadají do kategorie moderních teploměrů, které dokáží zjistit teplotu v rozmezí pár vteřin, a to bez toho, aniž by se daného objektu vůbec dotýkaly. Oblíbenosti se těší ve zdravotnictví, ale třeba také v kuchyni nebo ve stavebním průmyslu.

Jak funguje bezkontaktní teploměr?

Bezdotykový teploměr je diagnostický nástroj pro měření tělesné teploty, snadno s ním změříte ale i teplotu zvířete, vzduchu či pevné a kapalné látky, například pokrmu. Měření s ním je oproti kontaktnímu teploměru navíc mnohem rychlejší. Přečtěte si, jak bezkontaktní teploměr funguje a co zohlednit při jeho výběru.

Co je bezdotykový teploměr?

Bezdotykový teploměr je diagnostický nástroj pro měření tělesné teploty, snadno s ním změříte ale i teplotu zvířete, vzduchu či pevné a kapalné látky, například pokrmu. Měření s ním je oproti kontaktnímu teploměru navíc mnohem rychlejší.

Související příspěvky: