Proč je ibiškový čaj užitečný?

Obsah

Proč je ibiškový čaj užitečný?

Proč je ibiškový čaj užitečný?

Ibiškový čaj je velmi účinný při snižování špatného cholesterolu, což je zvláště užitečné pro lidi s diabetem 2. typu. Zabraňuje hromadění plaku v tepnách, čímž snižuje hladinu cholesterolu a působí preventivně proti ateroskleróze a srdečním chorobám. Ibiškový čaj také obsahuje antioxidační látky, které pomáhají zabránit oxidaci LDL.

Kde se pije ibiškový čaj?

Výluh tohoto ibišku je ale také léčivý. Ibiškový čaj je oblíbeným nápojem ve Střední Asii, v mnoha afrických zemích, v Karibiku, Střední Americe i v Thajsku. Ve většině z těchto zemí jej používají nejen k osvěžení, ale dobře vědí, že má léčivé účinky. V Egyptě se pije pravidelně prakticky denně i vícekrát.

Kde se pěstuje ibišek?

Ibišek je krásná rostlina, která může oživit každou zahradu. Tato kvetoucí rostlina kvete především v tropických a teplých oblastech, ale v sezóně může být pěstována i v oblastech, kde je klima teplé jen část roku. Čerstvé a sušené květy ibišku jsou jedlé a připravuje se z nich bylinkový čaj.

Co jsou účinky ibišku na zdraví člověka?

Ibišek v léčbě nemocí - účinky na zdraví člověka 1 Účinné látky v ibišku. Uvádí se, že 15 až 30 procent rostliny ibišku se skládá z rostlinných kyselin, včetně kyseliny... 2 Krevní tlak a ibišek. Ve studii publikované v roce 2004 bylo zjištěno, že vypitím několika šálku ibiškového čaje denně... 3 Vysoká hladina cholesterolu. Další z tradičních použití ibiškového čaje je... More ...

Související příspěvky: