Můžete použít tuhé mýdlo na zajímavé věci?

Obsah

Můžete použít tuhé mýdlo na zajímavé věci?

Můžete použít tuhé mýdlo na zajímavé věci?

Můžete jej použít na zajímavé věci v domácnosti. Tuhé mýdlo například pomůže uvolnit zip, promazat panty i zašroubovat šrouby. Čtěte dál.

Jak vyrobit mýdlo?

2 Jak vyrobit mýdlo 1 Na vařiči rozpusťte nejprve pevný tuk, který hodláte použít. Jako základ vám nejlépe poslouží kokosový olej. ... 2 V druhém hrnci si připravte louhový roztok. Používá se hydroxid sodný. Odměřte si množství a nasypte ho do vody. Pozor! Tento roztok se sám zahřeje až na 100 stupňů! 3 Nasaďte si ochranné prostředky, minimálně brýle a rukavice. Hydroxid sodný je silná žíravina a při kontaktu s kůží může nehezky poleptat

Co je tuhé mýdlo?

Tuhé mýdlo například pomůže uvolnit zip, promazat panty i zašroubovat šrouby. Čtěte dál. Tuhá mýdla pomalu, ale jistě vytlačují z trhu ta tekutá.

Proč použít mýdlo na zrcadlo?

Díky mýdlu se na něm vytvoří ochranná vrstva a zrcadlo se tak párou z horké koupele nebude mlžit. Kromě zrcadel můžete tento trik použít třeba na brýle. Asi každého už někdy potrápil zaseknutý zip u čehokoliv. Pokud se vám příště taková nehoda zase stane, vezměte si tuhé mýdlo. Tím projeďte několikrát zuby zipu a uvidíte, že povolí.

Související příspěvky: