Jak se zbavit Ztracené vejce?

Obsah

Jak se zbavit Ztracené vejce?

Jak se zbavit Ztracené vejce?

Na dokonale tekuté ztracené vejce vám stačí tři až čtyři minuty. Hotové vajíčko opatrně vyndejte a okamžitě ponořte do misky nebo kastrůlku se studenou vodou. Tak zastavíte probíhající proces tepelné úpravy a budete mít jistotu, že žloutek nakonec nebude téměř udělaný.

Jak připravit zastřené vejce?

Zastřené vejce: Recept a podrobný návod, jak ho připravit 1 Čerstvost vajec je zásadní. Základem úspěchu při přípravě ztraceného, zastřeného nebo také pošírovaného vajíčka je stáří... 2 Udělejte vodní vír. Aby se vám zastřené vejce povedlo, chce to trochu cviku a hrnec, ve kterém budete moci pohodlně... 3 Pošírované vejce: pomůže vám ocet. Bez octa se neobejdete. Použít můžete... More ...

Proč jsou vejce nejvýživnější?

Vejce jsou jedna z nejvýživnějších přírodních potravin. Je to potravina s vysokým obsahem živin, protože poskytuje významné množství vitamínů, minerálů a živin (celkem 14) i přesto, že má jen přibližně 80 kalorií. Obsahují plnohodnotné bílkoviny, lipidy a vitamíny.

Co se stane, když vejce začne ležet na dně?

Čerstvé zůstane ležet na dně, postupem času se uvnitř vytváří vzduchová bublina a vajíčko se začíná ve vodě vznášet. Myslete ale na to, že pokud jednou vejce ponoříte do vody, měli byste ho hned vytlouct a spotřebovat.

Související příspěvky: