Co se týče domácího vaření piva?

Obsah

Co se týče domácího vaření piva?

Co se týče domácího vaření piva?

Dnes si trochu povíme o domácím vaření piva. Jako pivní fanatik jsem si před několika měsíci řekl, že bez toho, abych si zkusil svojí první várku, bude mé pivní fantazírování, filosofování a psaní stále jakoby nedotažené. Na vodě. Znáte to. Prostě jsem nechtěl, aby nadále má pivní kobyla chodila bosa.

Kdy vaříte správné pivo?

Prosím uvědomte si, že správné pivo, ať se vaří doma nebo ve velkém pivovaru, potřebuje cca. 10 hodin počítaje od namletí sladu po přidání kvasnic!!

Jak probíhá proces vaření piva?

Proces vaření piva má celkem 7 fází: 1 Rmutování – je to proces, při němž sladové enzymy štěpí škrob na zkvasitelné cukry. 2 Scezování s vyslazováním – v této fázi dochází k oddělení kapalné části rmutu od pevných zbytků sladu (sladového mláta). ... 3 Chmelovar – sladina se vaří s chmelem (120 min.). Díky tomu přechází ušlechtilé hořké látky z chmele do roztoku. Takto získáte horkou mladinu.

Jak začít s pivem?

Věřte mi. Dále Vám doporučuji začít tím nejtěžším, co v pivovarnictví existuje. Tedy ležákem, neboli spodně kvašeným pivem. Neplavec se také nejlépe naučí plavat, když ho hodíte do pětimetrové hloubky než do dětského brouzdaliště. Víte, ty různé koncentráty jsou vážně pro blbečky, a nechápu jak někdo může z takového „piva“ mít potěšení.

Související příspěvky: