Co můžete udělat z pistáciových skořápek?

Obsah

Co můžete udělat z pistáciových skořápek?

Co můžete udělat z pistáciových skořápek?

Možná vás to dosud vůbec nenapadlo, ale i z pistáciových skořápek lze vytvořit něco hezkého. Jediné, co budete potřebovat, jsou skořápky, tavná pistole, barvy a podložka třeba z tvrdého papíru neb kartonu. Z tvrdého papíru si vystřihněte kolečko tak, aby bylo o pár centimetrů větší, než je rozměr čajové svíčky.

Proč pěstovat pistácie v květináčích?

Pokud pistácie pěstujete v květináčích, přeneste je na zimu do mírně chráněných prostor, aby nepromrzl kořenový bal. Pokud tuto možnost nemáte, zapusťte kontejner nebo květináč do země. Od jara do léta rostlinu pravidelně přihnojujte hnojivem pro subtropické rostliny. Na sklizeň pistácií si budete muset chvíli počkat.

Jak odstranit pistácie z balíčku?

Nové pistácie vám z koupeného balíčku samozřejmě samy nevyrostou, ale stačí, když ty koupené namočíte do vody a necháte je nabobnat. Poté je přesuňte na navlhčený ubrousek nebo utěrku a nechejte je vyklíčit. Trvat by to mělo asi 4–5 dnů, ale dbejte na to, aby utěrka byla stále vlhká! Vypěstujte si své plodiny.

Jak na sklizeň pistácií?

Na sklizeň pistácií si budete muset chvíli počkat. První květy a následná úroda se objeví zhruba po 3–4 letech. Čekání na vlastnoručně vypěstované pistácie se ovšem vyplatí! Zázračný hřebíček: Co si z něj vyrobit a jak ho využít v domácnosti?

Související příspěvky: