Co se mluví o bambusu?

Obsah

Co se mluví o bambusu?

Co se mluví o bambusu?

Leckdy se o bambusu mluví jako o druhé oceli, využívá se proto hojně ve stavebnictví ke stavbě konstrukcí staveb. Vyrábí se z něj nábytek i hudební nástroje, používá se na výrobu papíru nebo oděvů, nádobí či lodí. Bambus je také chutnou potravinou, která se dostala už i na náš stůl.

Jak pěstovat bambus u nás?

Kniha Pavel REZL - Bambusy a jejich pěstování u nás (GRADA, 2006) obsahuje mnoho cenných informací, včetně například botanického zařazení, pěstování (mnoho užitečných rad), popis doporučených druhů a fotografií i třeba jak chránit bambus před škůdci nebo jak vytvořit z bambusu bonsaj.

Jak umístění bambusů?

4) Umístění bambusů: Opět zjednodušeně: velké bambusy (Phyllostachys) na slunce, malé bambusy spíš stín či polostín. Fargesia většinou do stínu. Pokud možno nedávejte bambusy na příliš větrné stanoviště!

Jaká je velikost bambusů?

3) Velikost bambusů: Velmi zjednodušeně řečeno: největší bambusy hledejte v rodu Phyllostachys, nejmenší bambusy v rodu Pleioblastus. 4) Umístění bambusů: Opět zjednodušeně: velké bambusy (Phyllostachys) na slunce, malé bambusy spíš stín či polostín.

Související příspěvky: