Jak naklepávat vepřové řízky?

Obsah

Jak naklepávat vepřové řízky?

Jak naklepávat vepřové řízky?

Připravujete-li vepřové řízky, naklepávejte je až těsně před smažením, velice jemně a stačí jen z jedné strany. Použít můžete paličku nebo třeba tupý hřbet čepele většího nože. Drůbeží maso nemusíte naklepávat vůbec, případně jen hranou dlaně.

Jaké množství tuku můžete použít při smažení řízek?

Nikdy řízky neobalujte předem, vždy až těsně před smažením. A na množství tuku nešetřete, řízek by měl při smažení "plavat". Ideální je použít na polovinu množství olej a na polovinu sádlo, tato směs se totiž nebude tak přepalovat.

Jak připravit řízky?

Tři dny starou veku, popřípadě housku nebo rohlík "oloupejte" nebo okrájejte a ze střídky nastrouhejte potřebné množství strouhanky. Nikdy řízky neobalujte předem, vždy až těsně před smažením. A na množství tuku nešetřete, řízek by měl při smažení "plavat".

Jak upěchovat řízky?

Osolené, opepřené a případně i naklepané řízky silně upěchujte v hrubé mouce. Po deseti minutách toto pěchování ještě zopakujte. Pak řízky pečlivě namočte v rozšlehaném vejci, do kterého však nepřidávejte mléko ani vodu a nakonec plátky masa silně upěchujte v čerstvé strouhance. Strouhanka musí být vláčná, nikdy ne suchá a tvrdá.

Související příspěvky: