Jak jsou klávesy uspořádány?

Obsah

Jak jsou klávesy uspořádány?

Jak jsou klávesy uspořádány?

Jak jsou klávesy uspořádány? Klávesy na klávesnici mohou být rozděleny podle funkcí do několika skupin: •Psací (alfanumerické) klávesy: Tyto klávesy obsahují tatáž písmena, číslice, interpunkční znaménka a symboly, jaké najdete na klasickém psacím stroji.

Jak použít numerickou klávesnici?

Použití numerické klávesnice Numerická klávesnice obsahuje číslice od 0 do 9, aritmetické operátory + (sčítání), - (odčítání), * (násobení) a / (dělení) a desetinnou tečku, jako na kalkulačce nebo sčítacím stroji.

Jak napsat paragraf na klávesnici?

Zavináč, znak používaný zejména v emailových adresách, napíšete na české klávesnici stiskem kláves Pravý Alt + V. Jak napsat paragraf (§) Není potřeba žádné speciální zkratky. Najdete ho na klávesnici napravo od klávesy [ů “], nalevo od Enter – při stisku napíše paragraf (§), při sepnutí Shiftu vykřičník (!).

Co jsou funkční klávesy?

•Funkční klávesy: Funkční klávesy se používají k provádění určitých úloh. Jsou označeny jako F1, F2, F3, a tak dále až F12. Funkce těchto kláves se liší program od programu. •Navigační klávesy: Tyto klávesy se používají k přesouvání v dokumentech nebo na webových stránkách a k úpravám textu.

Související příspěvky: