Jaký je poplatek za vydání občanského průkazu?

Obsah

Jaký je poplatek za vydání občanského průkazu?

Jaký je poplatek za vydání občanského průkazu?

Výměna občanského průkazu z důvodu vypršení jeho platnosti nebo změny některého z údajů je zdarma. Stejně tak se neplatí ani za vydání prvního občanského průkazu. V případě jiných důvodů je však třeba počítat se správním poplatkem 200 Kč. Pokud se jedná o vydání dětského občanského průkazu, poplatek bude 50 Kč.

Jak získat občanský průkaz?

Vlastnit občanský průkaz je povinnost pro osoby starší 15 let, nicméně jej lze vydat i mladším dětem. Platnost dětské občanky je 5 let a umožňuje cestování v rámci EU. Zažádat o ni a vyzvednout ji může pouze zákonný zástupce dítěte. Občanský průkaz slouží k prokázání totožnosti.

Zda je možné nový občanský průkaz vyzvednout?

Na MěÚ Chrudim, Odboru správním, Pardubická ul. K vydání občanského průkazu se nevyplňuje žádost a nepřikládá fotografie. V níže uvedeném přehledu můžete zjistit podle data podání žádosti o vydání občanského průkazu , zda je již možné nový občanský průkaz vyzvednout.

Jaké jsou doklady občanského průkazu?

Občanský průkaz lze na žádost vydat i občanovi mladšímu let nebo občanovi,. K vydání prvního občanského průkazu musí občan předložit: - rodný list - popřípadě další doklady osvědčující skutečnosti, o nichž se do občanského průkazu. Magistrátu města Pardubic, odboru správních agen nám.

Související příspěvky: