Kdo byl obojím dinosaurů?

Obsah

Kdo byl obojím dinosaurů?

Kdo byl obojím dinosaurů?

Dnes lze jednoduše říct, že byl obojím – fosilie z éry dinosaurů a po jejich konci totiž ukazují zcela plynulý vývoj dinosaurů do dnešních ptáků. „Neexistuje jeden moment, kdy lze říct, že se dinosauři stali ptáky. Není tu žádný chybějící článek,“ sdělil Steve Brusatte z University of Edinburgh.

Co to je pohyblivý dinosauři?

Co děti spolehlivě zabaví, je pohyblivý dinosaurus – interaktivní hračka, která vydává zvuky při jedení, ale umí také vrčet či dupat. Lze ho i naučit mluvit, a to pomocí funkce nahrávání, kdy bude opakovat slova po vás. A pro jak staré děti jsou vhodní tito dinosauři?

Co jsou dinosauři herní sety?

Dinosauři tudíž mohou sloužit i jako praktická učební pomůcka. Figurky z měkkého materiálu jsou vyrobené z měkkého plastu a určené pro menší děti. Díky zaoblení veškerých hran se nemusíte bát, že by si mohly při hraní ublížit. Herní sety zpravidla obsahují více figurek, se kterými se děti rozhodně nebudou nudit.

Proč jsou ptáci potomky dinosaurů?

Názor, že ptáci jsou potomky dinosaurů přitom není nikterak nový. Už po Darwinově přelomové publikaci O původu druhů s tímto nápadem přišel biolog Thomas Huxley a dokládal ho na podobnosti koster obou druhů. Dobový vedoucí specialista na dinosaury Richard Owen však s jeho tvrzením nesouhlasil.

Související příspěvky: