Co znamená nerezová ocel?

Obsah

Co znamená nerezová ocel?

Co znamená nerezová ocel?

Jak už název napovídá, nerezová ocel nebude „skvrna“! To znamená, že tento druh oceli má vysokou odolnost vůči korozi a korozi a zůstane svítit delší dobu. Nerezová ocel obsahuje velké množství Chrom Kde minimální částka bude kolem 10% zatímco ostatní prvky zůstanou v nevýznamných částkách.

Co je rozdíl mezi uhlíkovou a nerezovou ocelí?

Rozdíl mezi uhlíkovou a nerezovou ocelí 1 Hlavní rozdíl - uhlíková ocel vs. nerezová ocel. Obecně platí, že ocel je slitina, přičemž hlavním prvkem je železo. 2 Co je nerezová ocel. Jak už název napovídá, nerezová ocel nebude „skvrna“! To znamená, že tento druh oceli má vysokou... 3 Co je uhlíková ocel. Pokud je uhlíkem hlavní prvek, který leguje železo, a dokud ostatní prvky... More ...

Co je uhlíková ocel?

Uhlíková ocel se často používá pro výrobu vysoce pevných ocelových drátů, automobilových součástí a také jako stavební materiál. Nerezová ocel vyrobené ze slitiny železa hlavně s obsahem chromu> 10%. Uhlíková ocel se vyrábí legováním železa s množstvím uhlíku mezi 0,5 - 2,0% při zachování dalších prvků při stopových koncentracích.

Proč je nerezová ocel odolná vůči korozi?

Nerezová ocel je odolný vůči korozi, protože oxid chromitý chrání oxidaci železa. Uhlíková ocel Riziko koroze při vystavení vzduchu a vlhkosti. Nerezová ocel není tvrdý, protože jeho obsah uhlíku je nízký. V porovnání, Uhlíková ocel je tvrdší a má vysokou pevnost v tahu, protože má vyšší procento uhlíku v něm.

Související příspěvky: