Proč je nerezová ocel chráněna proti korozi?

Obsah

Proč je nerezová ocel chráněna proti korozi?

Proč je nerezová ocel chráněna proti korozi?

Nerezová ocel: Nerezová ocel je chráněna i v případě, že je na povrchu poškrábání. Pozinkovaná ocel a nerezová ocel jsou dva typy oceli, které jsou vyrobeny tak, aby odolávaly korozi. Přestože účel výroby je stejný, existuje několik rozdílů mezi galvanizovanou ocelí a nerezovou ocelí vzhledem k rozdílu mezi výrobními metodami.

Jaké jsou druhy nerezové oceli?

Druhy nerezové oceli a příklady jejího užití 1 Austenitická ocel. Austenitická nerezová ocel se vyskytuje nejčastěji z celého „rodokmenu” nerezových ocelí. 2 Feritická nerezová ocel. Tato velká kategorie nerezové oceli obsahuje minimálně 12 % chromu, téměř žádný uhlík a zásadně... 3 Martenzitická nerezová ocel. Tato kategorie oceli vzniká z rychlého ochlazení austenitické... More ...

Co je pozinkovaná ocel?

Pozinkovaná ocel je vyráběna z galvanizace oceli. Nerezová ocel je typem oceli vyrobené přidáním chromu ke kovové slitině. Oba tyto typy mají společný majetek; nekorodují snadno. Mezi nimi však existuje mnoho rozdílů.

Jak je chráněna pozinkovaná ocel?

Pozinkovaná ocel: Pozinkovaná ocel je chráněna, dokud na povrchu oceli není přítomen zinkový povlak. Když nastane poškrábání na nátěru, začne korodovat. Nerezová ocel: Nerezová ocel je chráněna i v případě, že je na povrchu poškrábání. Pozinkovaná ocel a nerezová ocel jsou dva typy oceli, které jsou vyrobeny tak, aby odolávaly korozi.

Související příspěvky: